Νέα επιχειρηματικότητα. 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Νέα επιχειρηματικότητα

Στην TOTAL πιστεύουμε και προωθούμε την νέα επιχειρηματικότητα. Η φιλοσοφία μας είναι πως κάθε νέα επιχειρηματική δραστηριότητα πρέπει να στηρίζεται σε γερές βάσεις. Ειδικά όταν η επιχειρηματική αυτή δραστηριότητα αφορά νέους ανθρώπους γεμάτους όνειρα και φιλοδοξίες.

Σκοπός μας είναι να κατευθύνουμε τους νέους επιχειρηματίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να δημιουργήσουν μία επιχείρηση υγιή, με σωστή διαχείριση και ολοκληρωμένη στρατηγική. 

Γι’ αυτό και παρακολουθούμε συνεχώς όλα τα επενδυτικά προγράμματα συμπεριλαμβανομένων όσων αφορούν νέα επιχειρηματικότητα, καθώς η πρόσβαση σε χρηματοδότηση μέσω επιδοτήσεων μπορεί να δώσει υπόσταση σε μία επιχειρηματική ιδέα. 

Οι σύμβουλοι μας είναι ιδιαίτερα ενημερωμένοι σε θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα νέων, γι’ αυτό και έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη ενός σημαντικού αριθμού ατόμων που δημιούργησαν τη δική τους επιχείρηση. 

Ιδέες για νέες επιχειρήσεις 

Οι σύμβουλοι της TOTAL παρέχουν ολοκληρωμένη συμβουλευτική υποστήριξη προτείνοντας σας επενδυτικά προγράμματα στα οποία μπορείτε να ενταχθείτε, νέες ιδέες για επιχειρήσεις, αλλά και εξατομικευμένα πλάνα για το είδος της επιχειρηματικής δραστηριότητας και την υλοποίηση των στόχων σας. 

Πιο συγκεκριμένα:  

  • Προτείνουμε το κατάλληλο επενδυτικό πρόγραμμα για εσάς και όχι οποιοδήποτε πρόγραμμα τυχαίνει να «τρέχει» τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
  • Εξετάζουμε ιδέες για νέες επιχειρήσεις, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τις επιχειρηματικές τάσεις και τις ανάγκες της αγοράς.
  • Συνδυάζουμε την απαιτούμενη χρηματοδότηση με τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τις ικανότητες σας, ώστε το επιχειρηματικό σας ξεκίνημα να έχει γερές βάσεις και ευοίωνο μέλλον.  

Η νέα επιχειρηματικότητα, αλλά και γενικότερα η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα έχει συναντήσει πολλές δυσκολίες τα τελευταία χρόνια. Γι’ αυτό και εμείς θέτουμε ως στόχο μας κάθε επιχειρηματίας που απευθύνεται σε εμάς να έχει την κατάλληλη υποστήριξη για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της αγοράς και να διατηρήσει μία βιώσιμη επιχείρηση. 

Απευθυνθείτε στην TOTAL και συζητήστε με τους εξειδικευμένους συμβούλους μας νέες ιδέες για επιχειρήσεις και αναπτυξιακά προγράμματα και υλοποιήστε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, το όνειρο σας για μία δική σας επιχείρηση. 

Νέα επιχειρηματικότητα & αναπτυξιακά προγράμματα 

Η νέα επιχειρηματικότητα υποστηρίζεται ανά περιόδους από αρκετά επιδοτούμενα προγράμματα, τα οποία προσφέρουν πρόσβαση σε αναγκαία χρηματοδότηση ειδικά σε περιόδους οικονομικής κρίσης. 

Πρόκειται για προγράμματα που προωθούν την επιχειρηματικότητα νέων, αλλά και τη «στροφή» προς  καινοτομίες, ψηφιακό μετασχηματισμό ή πράσινη μετάβαση. Στόχος μας είναι να συνδυάσουμε τα προγράμματα αυτά με ιδέες για νέες επιχειρήσεις που θα καλύψουν τις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς και θα οδηγήσουν στη δημιουργία υγιών επιχειρήσεων.  

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι:

  • Πρόσφατα βρισκόταν σε εξέλιξη πρόγραμμα της ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) για επιχειρηματικότητα νέων 18-29 ετών, που αφορούσε την έναρξη νέας επιχείρησης με επιδότηση 14.800 ευρώ. Το συγκεκριμένο επιδοτούμενο πρόγραμμα έδινε έμφαση στην ψηφιακή οικονομία.
  • Το προηγούμενο διάστημα «έτρεχαν» αρκετά ακόμη παρόμοια επιδοτούμενα προγράμματα για δημιουργία επιχειρήσεων, τα οποία, μεταξύ άλλων, έδιναν έμφαση στην καινοτομία ή απευθύνονταν κυρίως σε γυναίκες, που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία.  

Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα 

Στην TOTAL γνωρίζουμε ότι η νεανική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ωστόσο, οι σύμβουλοι μας μπορούν να σας καθοδηγήσουν ώστε να αποφύγετε παγίδες και λάθη και να ξεκινήσετε βάζοντας γερές βάσεις στην επιχείρηση σας. 

Αναπτυξιακά προγράμματα, ιδέες για νέες επιχειρήσεις, έρευνα αγοράς, αλλά και business plan αν συνδυαστούν σωστά μπορούν να οδηγήσουν στη δημιουργία μιας επιχείρησης που θα είναι και θα παραμείνει βιώσιμη. 

Κάθε αναπτυξιακό πρόγραμμα συνήθως καλύπτει και συγκεκριμένο τομέα, αυτό σημαίνει πως σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε μια επιχείρηση που θα καλύψει ανάγκες του μέλλοντος είτε αυτές συνδέονται με τις νέες τεχνολογίες είτε στρέφονται προς την πράσινη ανάπτυξη και τις καινοτομίες. 

Η TOTAL θα οργανώσει και θα διεκπεραιώσει τις διαδικασίες που απαιτούνται:

  • Για τη συμμετοχή σας σε αναπτυξιακό πρόγραμμα, 
  • αλλά και για την ίδρυση της επιχείρησης σας. 

Μαζί θα ξεκινήσουμε την υλοποίηση της επιχειρηματικής σας ιδέας και θα έχετε έναν αξιόπιστο συνεργάτη, ο οποίος θα βρίσκεται δίπλα σας για να σας βοηθήσει να κάνετε πραγματικότητα το πρώτο σας επιχειρηματικό βήμα. 

Η εμπειρία, ο επαγγελματισμός και οι γνώσεις των συμβούλων μας βρίσκονται στη διάθεση κάθε εν δυνάμει επιχειρηματία, ώστε να έχει την καλύτερη δυνατή υποστήριξη και να μπορέσει να μετατρέψει μία απλή ιδέα σε μία εύρωστη επιχείρηση.

FAQ: Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις

Τι είναι το πρόγραμμα Επιδότηση για Νέα Επιχείρηση (ΔΥΠΑ)

Αυτό το πρόγραμμα επιδοτεί νέους επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες ηλικίας 18 έως 29 ετών, που επιθυμούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση. Η επιχορήγηση φτάνει έως 14.800 ευρώ και αποσκοπεί στην αυτοαπασχόληση των νέων ανέργων, ώστε να δημιουργήσουν βιώσιμες επιχειρήσεις. Η υποβολή πρότασης επιχειρηματικού σχεδίου αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Τι είναι η Πράσινη Μετάβαση για μεταποίηση αγροτικών προϊόντων και ΜμΕ

Αυτό το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση εμπορικών επιχειρήσεων και αγροτικών συνεταιρισμών που ασχολούνται με την μεταποίηση γεωργικών προϊόντων. Η επιδότηση μπορεί να φτάσει έως 55% και καλύπτει δαπάνες για εγκαταστάσεις, εξοπλισμό, λογισμικό και άλλα αναγκαία για την βελτίωση της παραγωγής.

Τι είναι το πρόγραμμα Μεταποίηση και Εφοδιαστική Αλυσίδα (Αναπτυξιακός Νόμος)

Αυτό το πρόγραμμα προορίζεται για μικρομεσαίες επιχειρήσεις στους κλάδους της μεταποίησης και της εφοδιαστικής αλυσίδας. Η ενίσχυση μπορεί να φτάσει έως και 75% και καλύπτει δαπάνες για κτιριακές εγκαταστάσεις, εξοπλισμό, λογισμικό και άλλα στοιχεία που αφορούν την ανάπτυξη και βελτίωση των επιχειρήσεων.

Ποιες επιδοτούμενες δράσεις υπάρχουν στο πλαίσιο του προγράμματος Αναπτυξιακού Νόμου;

Στο πλαίσιο του προγράμματος Αναπτυξιακού Νόμου υπάρχουν επιδοτούμενες δράσεις για μικρομεσαίες επιχειρήσεις στους κλάδους της μεταποίησης και της εφοδιαστικής αλυσίδας. Η ενίσχυση φτάνει έως και 75% και καλύπτει δαπάνες για κτιριακές εγκαταστάσεις, εξοπλισμό, λογισμικό, και άλλες ανάγκες που σχετίζονται με την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Ποιο είναι το καλύτερο πρόγραμμα επιδότησης για νέους επιχειρηματίες

Το κύριο πρόγραμμα για νέους επιχειρηματίες που προσφέρει η TOTAL είναι η επιδότηση για νέα επιχείρηση (ΔΥΠΑ). Αυτό το πρόγραμμα επιδοτεί νέους ανέργους ηλικίας 18 έως 29 ετών, που σχεδιάζουν να δημιουργήσουν βιώσιμες επιχειρήσεις, με ποσό έως 14.800 ευρώ.