Χρηματιστήριο Αθηνών: Προσέλκυση νέων εταιρειών και επενδυτών στόχος του νέου διευθύνοντος συμβούλου - TES - Total Economic Solutions

5 Απριλίου, 20220

Η δημιουργία ενός ελκυστικού περιβάλλοντος της κεφαλαιαγοράς με ένα συνεχές ρεύμα νέων εισαγωγών αλλά και άντλησης κεφαλαίων, ξεπερνώντας τον φαύλο κύκλο της χαμηλής ρευστότητας και της έλλειψης IPOs, είναι ο βασικός στόχος του νέου διευθύνοντος συμβούλου του Χρηματιστήριου Αθηνών, Γιάννου Κοντόπουλου.

Αυτό δήλωσε o ίδιος σε εκδήλωση γνωριμίας του με υψηλόβαθμα στελέχη του χρηματοπιστωτικού και επιχειρηματικού χώρου και με στελέχη της επενδυτικής κοινότητας της χώρας.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, μοιράστηκε τις πρώτες σκέψεις του για την επόμενη σελίδα στον Όμιλο, υπογραμμίζοντας πως οι επόμενες πρωτοβουλίες πρέπει να περιστραφούν γύρω από τρεις κρίσιμους άξονες:

– Ο πρώτος αφορά στην διασφάλιση της αδιάλειπτης λειτουργίας του Χρηματιστηρίου, καθώς το ΧΑ αποτελεί στρατηγικό πυλώνα, απαραίτητο για τη βέλτιστη λειτουργία της αγοράς και της οικονομίας, με μείζον ζητούμενο, αυτός ο πυλώνας να παραμείνει σταθερός και αξιόπιστος.

– Ο δεύτερος άξονας έχει επίκεντρο την επένδυση στην τεχνολογία, στοχεύοντας στη δημιουργία υπηρεσιών και προϊόντων που, αποδίδοντας προστιθέμενη αξία στους πελάτες του ομίλου, θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις προσδοκίες τους.

– Ο τρίτος και ίσως σημαντικότερος στόχος – όπως τον σκιαγράφησε ο νέος CEO – αφορά στη διεύρυνση του κύκλου εργασιών, μέσω προσέλκυσης νέων εταιρειών και νέων επενδυτών.

Ο πρόεδρος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Χαντζηνικολάου, επισήμανε πως η αλλαγή ηγεσίας έρχεται σε μια κομβική στιγμή για το Χρηματιστήριο, αλλά και την ελληνική οικονομία: «Μετά από μια πολυετή κρίση, η χώρα εισέρχεται σε μια περίοδο ανάπτυξης, που την χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλο, για να ανακτήσει τον πλούτο που χάθηκε την τελευταία δεκαετία.

Η φιλοδοξία μας είναι, το Χρηματιστήριο να αποτελέσει μια ακόμα σημαντική πηγή χρηματοδότησης της ανάπτυξης, ειδικά για τον επιχειρηματικό χώρο» είπε για να τονίσει στη συνέχεια: «Στόχος μας είναι να κάνουμε το Χρηματιστήριο, πηγή άντλησης κεφαλαίων για τις ελληνικές επιχειρήσεις, ένα ελκυστικό περιβάλλον για την τοποθέτηση μέρους των αποταμιεύσεων των επενδυτών και ένα αξιόπιστο μέσο για τους ξένους επενδυτές να επενδύσουν στην χώρα μας».

 

Πηγή

 

Total Economic

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Yποχρεωτικά πεδία επισημαίνονται με *

ΧάρτηςΠως θα μας βρείτε

Είμαστε παντού...Social links
Κάντε μας like και follow στα social media, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και εξελίξεις.
Total Economic SolutionsTES
Προσφέρουμε μια ποικιλία οικονομικών, λογιστικών και νομικών υπηρεσιών.
ΧάρτηςΠως θα μας βρείτε

Είμαστε παντού...Social links
Κάντε μας like και follow στα social media, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και εξελίξεις.

Total Economic Solution 2017-2020 | All Rights Reserved.

Total Economic Solution 2017-2020 | All Rights Reserved.