Φορολογικές δηλώσεις 2022: Για ποιες κατηγορίες «ξεκλειδώνουν» επιδοτήσεις με την ταχύτερη υποβολή - TES - Total Economic Solutions

26 Απριλίου, 20220

Ειδικά οι γονείς με παιδιά που σπουδάζουν σε άλλη πόλη και πληρώνουν ενοίκιο, θα πρέπει να επισπεύσουν την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων τους, προσέχοντας στον πίνακα 12 του εντύπου της φορολογικής δήλωσης με το κωδικό ”Αριθμός παροχής ρεύματος” να συμπληρώσουν τον αριθμό παροχής ρεύματος της μισθωμένης κατοικίας των εξαρτώμενων τέκνων τους που σπουδάζουν στο εσωτερικό.

Η συγκεκριμένη κίνηση είναι εξαιρετικά σημαντική προκειμένου να επωφεληθούν της επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και μάλιστα αναδρομικά από τον Ιανουάριο.

Επίσης σημαντικό είναι στις νέες στήλες των πινάκων των περ. 11, 12 και 13 με τίτλο ”Αριθμός Δήλωσης Μίσθωσης” να αναγραφεί τον αριθμό της Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας της αντίστοιχης σύμβασης μίσθωσης ο οποίος είναι απαραίτητος για την έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα. Σημειώνεται ότι οι νέοι κωδικοί 818, 820 και 822 συμπληρώνονται σε περίπτωση που στη συγκεκριμένη μίσθωση έχει συμβληθεί ο/η σύζυγος ή αυτή αφορά σε κατοικία εξαρτώμενου τέκνου που δεν έχει αποκτήσει από κοινού με τον/την υπόχρεο.

Με τις κινήσεις αυτές οι φοιτητές με κατανάλωση ρεύματος έως 300 κιλοβατώρες το μήνα θα λάβουν επιδότηση 42 ευρώ για τον Ιανουάριο, 39 ευρώ για τον Φεβρουάριο και 39 ευρώ για τον Μάρτιο, δηλαδή συνολικά 120 ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του έτους και βέβαια θα επιδοτούνται και τους επόμενους μήνες με βάση τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης. Οι αναδρομικές εκπτώσεις θα φανούν στους επόμενους λογαριασμούς ηλεκτρικούς ρεύματος

Ιδιαίτερη προσοχή, αλλά και μεγαλύτερη ταχύτητα θα πρέπει να έχουν όσοι την προηγούμενη χρόνια έμειναν εκτός επιδοτήσεων λόγω λαθών, κενών ή παραλείψεων στις δηλώσεις τους.

Προκειμένου να μην χάσουν και φέτος τα επιδόματα θα πρέπει να διορθώσουν τα στοιχεία για την κύρια κατοικία και τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και στη συνέχεια να λάβουν και αυτοί αναδρομικά από τον Ιανουάριο την επιδότηση 120 ευρώ για κατανάλωση 300 κιλοβατώρες το μήνα.

 

Πηγή

 

Total Economic

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Yποχρεωτικά πεδία επισημαίνονται με *

ΧάρτηςΠως θα μας βρείτε

Είμαστε παντού...Social links
Κάντε μας like και follow στα social media, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και εξελίξεις.
Total Economic SolutionsTES
Προσφέρουμε μια ποικιλία οικονομικών, λογιστικών και νομικών υπηρεσιών.
ΧάρτηςΠως θα μας βρείτε

Είμαστε παντού...Social links
Κάντε μας like και follow στα social media, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και εξελίξεις.

Total Economic Solution 2017-2020 | All Rights Reserved.

Total Economic Solution 2017-2020 | All Rights Reserved.