Υπουργείο Οικονομικών: Τελευταία ευκαιρία για τα «κουρεμένα» ενοίκια της πανδημίας - TES - Total Economic Solutions

11 Μαρτίου, 20220

Στην πλήρη εκκαθάριση όλων των «δηλώσεων COVID» που αφορούν τα «κουρεμένα» ενοίκια που εισέπραξαν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων προχωρά το Υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα, εκδόθηκε και νέα υπουργική απόφαση με την οποία διευκρινίζεται ο τρόπος που θα κλείσουν όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις, αφού φαίνεται πως ορισμένοι ιδιοκτήτες δεν έχουν εισπράξει ακόμα τις κρατικές αποζημιώσεις.

Πρόκειται για την περίοδο Μάρτιος – Ιούλιος 2021 κατά την οποία οι ιδιοκτήτες ακινήτων παρά το γεγονός ότι έχουν υποβάλει τη σχετική αίτηση για να λάβουν αποζημίωση, αυτή δεν έχει εκταμιευθεί.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο Χρήστος Σταϊκούρας «το τελικό καταβαλλόμενο ποσό αποζημίωσης προσδιορίζεται κατόπιν συνυπολογισμού τυχόν ποσών προκαταβολής που είχαν ληφθεί για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο 2021, καθώς και τυχόν ποσών αποζημίωσης που έχουν καταβληθεί σε προγενέστερο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο είχε τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο της καταβολής των εν λόγω αποζημιώσεων».

Τελευταία πληρωμή

Έτσι, το Υπουργείο Οικονομικών προγραμματίζει μια τελευταία πληρωμή για τα «κουρεμένα» ενοίκια, η οποία τοποθετείται χρονικά στο τέλος του τρέχοντος μήνα, ώστε να κλείσει οριστικά ο φάκελος «κουρεμένα ενοίκια».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, έως και σήμερα για την επίμαχη περίοδο Μαρτίου – Ιουλίου 2021, έχουν πληρωθεί ή συμψηφιστεί με άλλους φόρους πάνω από 800 εκατ. ευρώ προς ιδιοκτήτες ακινήτων είτε φυσικά είτε νομικά πρόσωπα.

Πιο συγκεκριμένα:

Ιδιοκτήτες – φυσικά πρόσωπα που δεν εισέπραξαν καθόλου ενοίκιο θα λάβουν ως αποζημίωση το 80% του συμφωνημένου ενοικίου, ενώ αν πρόκειται για νομικό πρόσωπο το ποσοστό της αποζημίωσης διαμορφώνεται στο 60% του μισθώματος.

Όσοι ιδιοκτήτες εισέπραξαν μειωμένο ενοίκιο κατά 40%, θα λάβουν ως αποζημίωση το 50% του συμφωνημένου ενοικίου.

Στη λίστα των ιδιοκτητών που δεν έχουν λάβει ακόμα τις κρατικές αποζημιώσεις θα πρέπει να προστεθούν και εκείνοι που είτε δεν είχαν δηλώσει ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού και το δήλωσαν στη συνέχεια είτε το είχαν αναγράψει λάθος και έσπευσαν να το διόρθωσαν.

Πηγή

 

Total Economic

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Yποχρεωτικά πεδία επισημαίνονται με *

ΧάρτηςΠως θα μας βρείτε

Είμαστε παντού...Social links
Κάντε μας like και follow στα social media, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και εξελίξεις.
Total Economic SolutionsTES
Προσφέρουμε μια ποικιλία οικονομικών, λογιστικών και νομικών υπηρεσιών.
ΧάρτηςΠως θα μας βρείτε

Είμαστε παντού...Social links
Κάντε μας like και follow στα social media, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και εξελίξεις.

Total Economic Solution 2017-2020 | All Rights Reserved.

Total Economic Solution 2017-2020 | All Rights Reserved.