Ταμειακές μηχανές και POS: Με vouchers o εκσυγχρονισμός τους - TES - Total Economic Solutions

9 Ιουνίου, 20220

Με vouchers που μπορούν να λάβουν από το ταμείο ανάκαμψης θα μπορούν να αντικαταστήσουν ταμειακές μηχανές, POS, τάμπλετ και θερμικούς εκτυπωτές για τιμολόγια εν κινήσει οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το έργο της ψηφιοποίησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και άμεσα οι δικαιούχοι θα μπορούν να πάρουν τις επιταγές για τις ανωτέρω αλλαγές.

Το πρόγραμμα είναι συνολικού ύψους 162,44 εκατ. ευρώ, ενώ τα κουπόνια- επιταγές ξεκινούν από 150 έως και 350 ευρώ  ανά περίπτωση. Ωστόσο, κάθε επιχείρηση μπορεί να προμηθευτεί περισσότερα από ένα POS ή ταμειακή μηχανή για παράδειγμα.

Ο προϋπολογισμός του Προγράμματος επιμερίζεται ως εξής :

  • Για τις δαπάνες της Κατηγορίας 1 (Αντικατάσταση EFT/POS), ο προϋπολογισμός ανέρχεται έως του ποσού των 15.000.000,00€.
  • Για τις δαπάνες της Κατηγορίας 2 (Τιμολόγηση επί αυτοκινήτου), ο προϋπολογισμός ανέρχεται έως του ποσού των 20.000.000,00€.
  • Για τις δαπάνες της κατηγορίας 3 (Πάροχος ηλεκτρονικής τιμολόγησης), ο προϋπολογισμός ανέρχεται έως του ποσού των 33.210.000,00€.

 

 

Το voucher θα μπορεί να εξαργυρώνεται σε ειδική πλατφόρμα αγοράς (Digital Marketplace) όπου θα είναι διαθέσιμες υπηρεσίες και προϊόντα που θα μπορούν να προμηθευτούν οι επιχειρήσεις. Δηλαδή θα υπάρχει μια λίστα με τους εγκεκριμένους  προμηθευτές που θα ανεβάζουν στην πλατφόρμα τις προσφερόμενες τεχνολογικές εφαρμογές

Οι επιχειρήσεις, αφού επιλέξουν τα προϊόντα  που χρειάζονται,  θα λαμβάνουν το κουπόνι ενίσχυσης.  Σύμφωνα με το πρόγραμμα, κάθε επιδότηση θα ελέγχεται ως προς διάφορες τυπικές διαστάσεις, όπως επιβεβαίωση της ολοκλήρωσης, καταβολή ιδίας συμμετοχής από τις επιχειρήσεις, εξοφλήσεις κλπ.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος ενισχύονται μικρομεσαίες που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική Επικράτεια με ελληνικό ΑΦΜ, είναι ενεργές κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο Πρόγραμμα III, έχουν ιδρυθεί/ συσταθεί πριν την 01.01.2022 και δραστηριοποιούνται σε επιλέξιμη δραστηριότητα.

 

 Πηγή

 

Total Economic

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Yποχρεωτικά πεδία επισημαίνονται με *

ΧάρτηςΠως θα μας βρείτε

Είμαστε παντού...Social links
Κάντε μας like και follow στα social media, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και εξελίξεις.
Total Economic SolutionsTES
Προσφέρουμε μια ποικιλία οικονομικών, λογιστικών και νομικών υπηρεσιών.
ΧάρτηςΠως θα μας βρείτε

Είμαστε παντού...Social links
Κάντε μας like και follow στα social media, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και εξελίξεις.

Total Economic Solution 2017-2020 | All Rights Reserved.

Total Economic Solution 2017-2020 | All Rights Reserved.