Π. Τσακλόγλου: «Για χρέη έως 100 ευρώ θα δίνεται αυτόματα ασφαλιστική ενημερότητα» - TES - Total Economic Solutions

18 Φεβρουαρίου, 20220

«Για χρέη έως 100 ευρώ θα δίνεται αυτόματα ασφαλιστική ενημερότητα», τόνισε σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτης Τσακλόγλου.

Μιλώντας στο MEGA σχετικά με τις αλλαγές στον ΕΦΚΑ και για τους πολίτες που δεν μπορούσαν να πάρουν ασφαλιστική ενημερότητα, ο κ. Τσακλόγλου δήλωσε πως «είναι γεγονός ότι συνέβαινε αυτό. Αυτός είναι ο λόγος που λέμε ότι μέχρι 100 ευρώ δίνεται αυτόματα η ασφαλιστική ενημερότητα».

Παράλληλα, ο κ. Τσακλόγλου διευκρίνισε πως «εάν τα χρέη είναι λίγο παραπάνω από 100 ευρώ, ο οφειλέτης πρέπει να κάνει την εξόφληση του ποσού για να προχωρήσει».

«Μία σειρά από μέτρα που έχουμε πάρει συντείνουν προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή, έχουν να κάνουν με την αναδιοργάνωση του ΕΦΚΑ, αλλά και την αναβάθμιση του οργανισμού. Επιπλέον έχουμε το τετραψήφιο το 1555, που άτομα βοηθούν τους πολίτες για να τους λύσουν απορίες και προβλήματα, δείχνοντας μεγάλα ποσοστά ικανοποίησης», πρόσθεσε ο υφυπουργός.

«Μειώθηκαν κατά 50.000 οι εκκρεμείς συντάξεις»

Τέλος ο κ. Τσακλόγλου ανέφερε για τις εκκρεμείς συντάξεις πως έγινε μια μεγάλη πρόοδος την προηγούμενη χρονιά. «Το 2019 είχαμε μόνο 123.000 αποφάσεις. Ο όγκος των εκκρεμών συντάξεων έχει μειωθεί κατά 50.000 και στόχος μας είναι να φτάσουμε στις 80.000», υπογράμμισε.

«Τα τελευταία στοιχεία αφορούν 80.000 ληξιπρόθεσμες συντάξεις. Στο πρώτο τρίμηνο του 2022 θα έχουν εκκαθαριστεί», κατέληξε.

Πηγή

 

Total Economic

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Yποχρεωτικά πεδία επισημαίνονται με *

ΧάρτηςΠως θα μας βρείτε

Είμαστε παντού...Social links
Κάντε μας like και follow στα social media, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και εξελίξεις.
Total Economic SolutionsTES
Προσφέρουμε μια ποικιλία οικονομικών, λογιστικών και νομικών υπηρεσιών.
ΧάρτηςΠως θα μας βρείτε

Είμαστε παντού...Social links
Κάντε μας like και follow στα social media, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και εξελίξεις.

Total Economic Solution 2017-2020 | All Rights Reserved.

Total Economic Solution 2017-2020 | All Rights Reserved.