Νέα παράταση υποβολής δικαιολογητικών για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 - TES - Total Economic Solutions

21 Φεβρουαρίου, 20210

Το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε διόρθωση των «αδικιών από όπου κι αν προέρχονται», αλλά και παράταση στις επιστρεπτέες προκαταβολές.

Ο κ. Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, εξήγησε ότι θα δοθεί παράταση 2 ημερών στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, που ήταν να πληρωθεί 3-5 Μαρτίου. Παράλληλα, όπως δήλωσε ο ίδιος, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση των προθεσμιών υποβολής δικαιολογητικών μέχρι 30/6/2021 σε όλες τις επιστρεπτέες.

Σχετικά με την εστίαση ο υπουργός υπογράμμισε ότι θα λάβει το μεγαλύτερο μερίδιο της 6ης επιστρεπτέας. «Έχουμε δώσει 850 εκατ. μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής στην εστίαση.»

Όσον αφορά στα λάθη που έχουν γίνει στις δηλώσεις ιδιοκτήτων ώστε να αποζημιωθούν για τα μειωμένα ενοίκια, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι θα αξιολογηθεί το άνοιγμα της πλατφόρμας για διορθώσεις. «Το κράτος θα είναι κοντά στην κοινωνία όσο διαρκεί η πανδημία», τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε τα παρακάτω: «Επί ένα χρόνο λειτουργούμε με λιγότερα έσοδα και περισσότερες δαπάνες, γιατί ένα κομμάτι της κοινωνίας δεν λειτουργεί καθόλου και γιατί υπάρχουν αναστολές φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων. Μέχρι σήμερα έχουμε βοηθήσει 544.000 επιχειρήσεις και έχουμε δώσει 6,8 εκατ. Ευρώ σε αυτές».

Τι θα γίνει με τα ενοίκια;

O υπουργός είπε σχετικά ότι στην πρώτη φάση έχουν συμψηφιστεί 227.887 υποχρεώσεις. «Για το Δεκέμβριο πληρώσαμε 205.646 καταβάλλοντας 22,1 εκατ. Ευρώ. 35.000 πολίτες δεν έχουν σωστό IBAN για το Νοέμβριο. Αρχές Μαρτίου θα πληρώσουμε τον Ιανουάριο. Πρώτη μας προτεραιότητα να πληρώσουμε τις εκκρεμότητες και μετά η ΑΑΔΕ να δει που υπάρχουν σφάλματα από το παρελθόν και να τα διορθώσουμε».

Επιπλέον, ο κ. Σταϊκούρας υπενθύμισε ότι όσοι είναι σε ρυθμίσεις, οι δόσεις, οι οποίες είναι μέσα στην περίοδο του κορωνοϊού, πηγαίνουν στο τέλος της περιόδου.

Τι θα γίνει με τα δάνεια και τις επιδοτήσεις;

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι, σε συμφωνία με τους θεσμούς, αποφασίστηκε «πρόγραμμα 8 μηνών για επιχειρήσεις μικρές και μεσαίες, με επιδότηση 90% του ενήμερου δανείου και 80% του “κόκκινου”, με προϋπολογισμό της τάξης των 300 εκατ. ευρώ».

Πηγές: CNN.gr – ΣΚΑΙ

Total Economic

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Yποχρεωτικά πεδία επισημαίνονται με *

ΧάρτηςΠως θα μας βρείτε

Είμαστε παντού...Social links
Κάντε μας like και follow στα social media, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και εξελίξεις.
Total Economic SolutionsTES
Προσφέρουμε μια ποικιλία οικονομικών, λογιστικών και νομικών υπηρεσιών.
ΧάρτηςΠως θα μας βρείτε

Είμαστε παντού...Social links
Κάντε μας like και follow στα social media, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και εξελίξεις.

Total Economic Solution 2017-2020 | All Rights Reserved.

Total Economic Solution 2017-2020 | All Rights Reserved.