Μειωμένα ενοίκια: Μέχρι 14 Μαΐου η υποβολή δηλώσεων Covid - Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση - TES - Total Economic Solutions

27 Απριλίου, 20210

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν προθεσμία έως τις 14 Μαΐου για να δηλώσουν τα «κουρεμένα» ενοίκια του Μαρτίου.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχει ανοίξει την ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα δέχεται τις δηλώσεις Covid από τους ιδιοκτήτες οι οποίοι εισέπραξαν προκαταβολικά από το κράτος την αποζημίωση για τα «κουρεμένα» έως 100% ενοίκια του Μαρτίου, χωρίς να χρειαστεί να υποβάλουν τη δήλωση Covid.

Όσοι δεν υποβάλουν τη δήλωση Covid για τα μειωμένα ενοίκια του Μαρτίου θα κληθούν να επιστρέψουν το ποσό της αποζημίωσης που έχουν εισπράξει καθώς απόφαση του υπουργείου Οικονομικών ορίζει ρητά ότι «για τις περιπτώσεις που προκαταβληθεί αποζημίωση αλλά δεν υποβληθεί «Δήλωση Covid» έως τις 14 Μαΐου 2021 το ποσό καθίσταται απαιτητό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την πρόσφατη υπουργική απόφαση, ο δικαιούχος είσπραξης αποζημίωσης για το μήνα Μάρτιο εκμισθωτής ή υπεκμισθωτής, ανεξαρτήτως του εάν έλαβε την αποζημίωση, υποχρεούται να υποβάλλει «Δήλωση Covid» μέχρι τις 14 Μαΐου 2021.

Σε περιπτώσεις που δεν υποβληθεί «Δήλωση Covid» εντός της προθεσμίας, το ποσό της αποζημίωσης που εισπράχτηκε καθίσταται απαιτητό και ξεκινά η διαδικασία αναζήτησής του ως αχρεωστήτως καταβληθέντος

Η διαδικασία καταβολής του ποσού της αποζημίωσης σε νέους δικαιούχους για τον μήνα Μάρτιο που δεν είχαν υποβάλλει «Δήλωση Covid» θα καθοριστεί με νέα απόφαση.

Δηλαδή αν κάποιος ιδιοκτήτης εισέπραξε τον Μάρτιο ολόκληρο το ενοίκιο ή μεγαλύτερο ποσό σε σχέση με το Φεβρουάριο, θα πρέπει να επιστρέψει τη διαφορά που τυχόν προκύπτει από το ποσό που εισέπραξε ως αποζημίωση για το Μάρτιο.

Πηγή: tovima.gr – economistas.gr – in.gr

Total Economic

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Yποχρεωτικά πεδία επισημαίνονται με *

ΧάρτηςΠως θα μας βρείτε

Είμαστε παντού...Social links
Κάντε μας like και follow στα social media, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και εξελίξεις.
Total Economic SolutionsTES
Προσφέρουμε μια ποικιλία οικονομικών, λογιστικών και νομικών υπηρεσιών.
ΧάρτηςΠως θα μας βρείτε

Είμαστε παντού...Social links
Κάντε μας like και follow στα social media, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και εξελίξεις.

Total Economic Solution 2017-2020 | All Rights Reserved.

Total Economic Solution 2017-2020 | All Rights Reserved.