Ηλεκτροκίνηση: Κερδίζει συνεχώς έδαφος στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου - TES - Total Economic Solutions

2 Ιουνίου, 20220

Ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς καταλαμβάνουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον ΣΕΑΑ, τα επαναφορτιζόμενα BEV – PHEV ανήλθαν στο 6,9% επί των συνολικών ταξινομήσεων το 2021 έναντι 2,6% το 2020 και 0,5% το 2019, κυρίως λόγω της υιοθέτησης κινήτρων από πλευράς της Πολιτείας.

Σε απόλυτα νούμερα, το 2021 ταξινομήθηκαν 6.967 επαναφορτιζόμενα αυτοκίνητα έναντι 2.135 το 2020 (2.178 ηλεκτρικά έναντι 679 το 2020 και 190 το 2019 και 4.789 υβριδικά έναντι 1.456 το 2020 και 290 το 2019).

“Το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας θα είναι ηλεκτρικό”, σύμφωνα με τον Δημήτρη Πάτσιο, Γενικό Διευθυντή του Συνδέσμου Εταιρειών Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), σε χθεσινή δημόσια τοποθέτησή του.

Όπως υποστήριξε, στην Ελλάδα συντελείται αξιοσημείωτη άνοδος στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς, κατά τους πρώτους μήνες του 2022, το μερίδιο των οχημάτων αυτών έφτασε στο 8%, υπογραμμίζοντας ότι φέτος εκτιμάται ότι θα ταξινομηθούν 8.000 επαναφορτιζόμενα αυτοκίνητα.

Ωστόσο, σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρώπης, η Ελλάδα υπολείπεται στο ποσοστό διείσδυσης της ηλεκτροκίνησης, καθώς, όπως επισήμανε, στην Ευρώπη οι ταξινομήσεις επαναφορτιζόμενων αυτοκινήτων κυμάνθηκαν στο 18,9%.

Σχετικά με το υδρογόνο, υποστήριξε ότι θα αποτελέσει μια “ενδιάμεση διαδικασία αποθήκευσης ενέργειας”, τονίζοντας ότι η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται προς τη λύση της ηλεκτροκίνησης.

Γενικότερα, ο κ. Πάτσιος αναγνώρισε την ανάγκη επίσπευσης της δημιουργίας σταθμών φόρτισης, προκειμένου ο χρήστης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου να νιώθει “ασφάλεια”.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΑΑ δήλωσε ότι η Πολιτεία οφείλει να μεριμνήσει για την ύπαρξη άμεσων κινήτρων και για τα επαγγελματικά οχήματα (φορτηγά και λεωφορεία) στην ηλεκτροκίνηση.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα διαθέτει τον παλαιότερο στόλο φορτηγών και λεωφορείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της ACEA.

Αναλυτικότερα, τα φορτηγά που κυκλοφορούν στη χώρα μας έχουν μ.ο. ηλικίας τα 21,4 έτη, ενώ τα λεωφορεία τα 19,4 έτη.

Στα επιβατικά οχήματα η εικόνα είναι λίγο καλύτερη, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 16,6 χρόνια, ενώ στα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα (βαν) ο μέσος όρος είναι τα 20,2 έτη.

 

Πηγή

 

 

Total Economic

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Yποχρεωτικά πεδία επισημαίνονται με *

ΧάρτηςΠως θα μας βρείτε

Είμαστε παντού...Social links
Κάντε μας like και follow στα social media, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και εξελίξεις.
Total Economic SolutionsTES
Προσφέρουμε μια ποικιλία οικονομικών, λογιστικών και νομικών υπηρεσιών.
ΧάρτηςΠως θα μας βρείτε

Είμαστε παντού...Social links
Κάντε μας like και follow στα social media, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και εξελίξεις.

Total Economic Solution 2017-2020 | All Rights Reserved.

Total Economic Solution 2017-2020 | All Rights Reserved.