Ηλεκτρικά ΙΧ: Ποιο ποσοστό των πωλήσεων στην Ευρώπη τους αντιστοιχεί; - TES - Total Economic Solutions

27 Μαρτίου, 20220

Η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου κινείται πτωτικά και ο βασικός λόγος είναι η έλλειψη των τσιπς που προκαλεί μεγάλες καθυστερήσεις στις παραδόσεις καινούργιων αυτοκινήτων. Ταυτόχρονα ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει προκαλέσει πρόσθετα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Έτσι το Φεβρουάριο και σύμφωνα με τα στοιχεία της Jato, πουλήθηκαν στην Ευρώπη συνολικά 794.576 αυτοκίνητα, 5,4% λιγότερα σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021.

Παρά την πτώση της αγοράς κάποιες κατηγορίες κινήθηκαν ανοδικά και δεν είναι άλλες από αυτές των PHEVs (Plug-In Hybrid Vehicles) και BEVs (Battery Electric Vehicles). Η αγορά των συγκεκριμένων αυτοκινήτων επιδοτείται σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές και αυτό αν μη τι άλλο μειώνει το μειονέκτημα των πιο ακριβών τιμών τους.

Συνολικά το μερίδιο αγοράς των PHEVs και BEVs φτάνει το 20%, που είναι μεγάλο και γίνεται ακόμα μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς πως το αντίστοιχο των diesel είναι 21%.

Σε απόλυτα νούμερα στην Ευρώπη πουλήθηκαν 87.400 πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αύξηση της τάξης του 77% σε σχέση με την περσινή χρονιά, ενώ τα plug-in υβριδικά ήταν 67.400, δηλαδή περίπου 6% περισσότερα σε σχέση με πέρυσι.

Κυρίαρχα στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου είναι φυσικά αυτά με κινητήρες βενζίνης, ενώ από πλευράς τύπου αμαξώματος κανείς δεν αμφισβητεί την πρωτοκαθεδρία των SUV.

Πηγή

 

 

 

Total Economic

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Yποχρεωτικά πεδία επισημαίνονται με *

ΧάρτηςΠως θα μας βρείτε

Είμαστε παντού...Social links
Κάντε μας like και follow στα social media, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και εξελίξεις.
Total Economic SolutionsTES
Προσφέρουμε μια ποικιλία οικονομικών, λογιστικών και νομικών υπηρεσιών.
ΧάρτηςΠως θα μας βρείτε

Είμαστε παντού...Social links
Κάντε μας like και follow στα social media, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και εξελίξεις.

Total Economic Solution 2017-2020 | All Rights Reserved.

Total Economic Solution 2017-2020 | All Rights Reserved.