Ε9 – Πότε τίθεται εκτός λειτουργίας η εφαρμογή – Θα δοθούν λίγες ώρες για αλλαγές - TES - Total Economic Solutions

8 Σεπτεμβρίου, 20210

Σε λίγες ώρες η εφαρμογή Ε9 βγαίνει εκτός…

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενημερώνει ότι η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) 2021 θα είναι εκτός λειτουργίας από την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου, στις 11:00 π.μ., και μέχρι την ανάρτηση των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ 2021 και το άνοιγμα των τροποποιητικών δηλώσεων ΕΝΦΙΑ 2021.

Η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) 2022, θα τεθεί εκτός λειτουργίας την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου, μεταξύ 11:00 και 15:00.

Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν στη διάθεσή τους λίγες ώρες για να ρίξουν να ελέγξουν την εικόνα της περιουσιακής τους κατάστασης όπως αυτή έχει αποτυπωθεί στο Ε9. Εάν διαπιστώσουν λάθη ή παραλείψεις προλαβαίνουν μέχρι αύριο το πρωί να κάνουν διορθώσεις, προσθήκες, διαγραφές και αλλαγές στα στοιχεία των ακινήτων ώστε να αποφύγουν άδικες χρεώσεις στον ΕΝΦΙΑ.

Τα νέα ραβασάκια του φόρου ακινήτων θα φθάσουν στους ιδιοκτήτες ακινήτων στο τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και η πρώτη από τις έξι μηνιαίες δόσεις θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Πώς θα υπολογιστεί ο ΕΝΦΙΑ

Ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί με τις παλαιές αντικειμενικές αξίες οι οποίες ισχύουν έως το τέλος του έτους ενώ τα νέα ραβασάκια ενσωματώνουν τις μειώσεις του φόρου 10% – 30% ανάλογα με το ύψος της ακίνητης περιουσίας οι οποίες ίσχυσαν και πέρυσι και τις εκπτώσεις 50% ή ακόμη και 100% για ειδικές κατηγορίες φορολογούμενων. Όσοι δεν είχαν καμία αλλαγή στην περιουσιακή τους κατάσταση θα διαπιστώσουν ότι θα πληρώσουν ακριβώς τον ίδιο ΕΝΦΙΑ με αυτό που πλήρωσαν το 2020.

Όσοι απέκτησαν ή πούλησαν ακίνητο πέρυσι ή τακτοποίησαν αυθαίρετες επιφάνειες θα δουν το νέο ποσό του φόρου που θα κληθούν να πληρώσουν ενώ για περίπου 1,5 εκατ. φορολογούμενους η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ θα δείξει φέτος μισό ή μηδενικό φόρο.

Πηγή: in.gr

Total Economic

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Yποχρεωτικά πεδία επισημαίνονται με *

ΧάρτηςΠως θα μας βρείτε

Είμαστε παντού...Social links
Κάντε μας like και follow στα social media, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και εξελίξεις.
Total Economic SolutionsTES
Προσφέρουμε μια ποικιλία οικονομικών, λογιστικών και νομικών υπηρεσιών.
ΧάρτηςΠως θα μας βρείτε

Είμαστε παντού...Social links
Κάντε μας like και follow στα social media, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και εξελίξεις.

Total Economic Solution 2017-2020 | All Rights Reserved.

Total Economic Solution 2017-2020 | All Rights Reserved.