ΕΦΚΑ: «Γκάζι» για τον μηδενισμό 120.000 εκκρεμών επικουρικών συντάξεων - Βοήθεια και από τους ιδιώτες - TES - Total Economic Solutions

18 Μαΐου, 20220

Στη «μάχη» για την εκκαθάριση των 120.000 επικουρικών συντάξεων που παραμένουν σε εκκρεμότητα, μπαίνουν από τον Ιούνιο οι πιστοποιημένοι λογιστές και δικηγόροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, στο σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας και του ΕΦΚΑ είναι η διεύρυνση των κατηγοριών συνταξιοδοτικών αιτήσεων που αναλαμβάνουν οι πιστοποιημένοι ιδιώτες, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία απονομών.

Σε αυτή τη φάση οι 500 περίπου πιστοποιημένοι επαγγελματίες μπορούν να αναλάβουν συνταξιοδοτικές αιτήσεις ασφαλισμένων του τ.ΙΚΑ, τ.ΟΑΕΕ και τ.ΟΓΑ. Όμως στο επόμενο διάστημα πρόκειται να υλοποιηθεί η ένταξη και άλλων κατηγοριών συντάξεων όπως των επικουρικών και εκείνων της διαδοχικής ασφάλισης.

Οι ληξιπρόθεσμες επικουρικές συντάξεις ανέρχονται σε 95.000 και συνολικά (ληξιπρόθεσμες και μη) φτάνουν τις 120.000. Με την θέσπιση της fast track διαδικασίας έκδοσης των κύριων συντάξεων θα «ξεμπλοκάρουν» και οι επικουρικές, καθώς η έκδοση μίας οριστικής κύριας σύνταξης αποτελεί προϋπόθεση για την έκδοση της αντίστοιχης επικουρικής και μάλιστα σε διάστημα 3 μηνών.

Συνεπώς αν το «μέτωπο» των εκκρεμών κύριων συντάξεων κλείσει εντός του καλοκαιριού, τότε μέχρι το τέλος του φθινοπώρου θα έχουν ολοκληρωθεί και οι διαδικασίες απονομής των επικουρικών.

Υψηλόβαθμα στελέχη του υπερταμείου ασφάλισης υπογραμμίζουν ότι η συμβολή των ιδιωτών είναι μείζονος σημασίας, καθώς όπως επισημαίνουν αυτό αποτυπώνεται και στον ρυθμό με τον οποίο κλείνουν οι εκκρεμότητες.

 

Πηγή

 

Total Economic

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Yποχρεωτικά πεδία επισημαίνονται με *

ΧάρτηςΠως θα μας βρείτε

Είμαστε παντού...Social links
Κάντε μας like και follow στα social media, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και εξελίξεις.
Total Economic SolutionsTES
Προσφέρουμε μια ποικιλία οικονομικών, λογιστικών και νομικών υπηρεσιών.
ΧάρτηςΠως θα μας βρείτε

Είμαστε παντού...Social links
Κάντε μας like και follow στα social media, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και εξελίξεις.

Total Economic Solution 2017-2020 | All Rights Reserved.

Total Economic Solution 2017-2020 | All Rights Reserved.