ΕΦΚΑ - Αναδρομικά: Τι θα ισχύσει για τις αυξήσεις 200.000 δικαιούχων - TES - Total Economic Solutions

17 Ιουνίου, 20210

Εντός των επόμενων ημερών ο ΕΦΚΑ πρόκειται να ανακοινώσει επισήμως τις ημερομηνίες πληρωμών – Τι θα ισχύσει για όσους έχουν προσωπική διαφορά;

Στην τελική ευθεία εισήλθε η πληρωμή των αυξήσεων και αναδρομικών (από τον Οκτώβριο του 2019) σε 200.000 παλιούς και νέους συνταξιούχους με πάνω από 30 συντάξιμα έτη, σε εφαρμογή του νόμου Βρούτση, με τα νέα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης στις κύριες, ανταποδοτικές συντάξεις. Εντός των ημερών ο ΕΦΚΑ θα ανακοινώσει επισήμως τις ημερομηνίες πληρωμών. Σχεδιάζεται με εμβόλιμη πληρωμή να καταβληθούν στις 30 Ιουνίου τα αναδρομικά 21 μηνών στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα που αποχώρησαν μετά την εφαρμογή του Κατρούγκαλου (Μάιος 2016) και έχουν περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης, ενώ οι συνταξιούχοι του Δημοσίου θα λάβουν τα αναδρομικά και την προσαύξηση στη σύνταξή τους με την προγραμματισμένη καταβολή της σύνταξης Ιουλίου (29 Ιουνίου). Για τους παλιούς συνταξιούχους οι καταβολές έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στα τέλη Ιουλίου.

Οι μηνιαίες αυξήσεις στις συντάξεις κυμαίνονται από 12 έως έως 250 ευρώ τον μήνα και τα αναδρομικά έως 5.250 ευρώ. Στο Δημόσιο η μέση αύξηση είναι 71,90 ευρώ για τους απόστρατους και 74,56 ευρώ για πολιτικούς συνταξιούχους, ενώ τα ανώτατα ποσά φτάνουν τα 198 ευρώ και 450 ευρώ αντίστοιχα. Στα ειδικά ταμεία, για παράδειγμα, καθώς και σε συνταξιούχους ΙΚΑ αλλά και σε ταμεία επιστημόνων (ΕΤΑΑ) προκύπτουν αυξήσεις έως και 220 ευρώ. Η μέση αύξηση, ωστόσο, για το σύνολο των κερδισμένων από τον επανυπολογισμό βγαίνει περίπου στα 70 ευρώ τον μήνα.

Πηγή: in.gr

Total Economic

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Yποχρεωτικά πεδία επισημαίνονται με *

ΧάρτηςΠως θα μας βρείτε

Είμαστε παντού...Social links
Κάντε μας like και follow στα social media, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και εξελίξεις.
Total Economic SolutionsTES
Προσφέρουμε μια ποικιλία οικονομικών, λογιστικών και νομικών υπηρεσιών.
ΧάρτηςΠως θα μας βρείτε

Είμαστε παντού...Social links
Κάντε μας like και follow στα social media, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και εξελίξεις.

Total Economic Solution 2017-2020 | All Rights Reserved.

Total Economic Solution 2017-2020 | All Rights Reserved.