Ασφαλιστικές εισφορές : Έρχεται κούρεμα – Ποιους αφορά - TES - Total Economic Solutions

22 Οκτωβρίου, 20210

Σε μείωση ασφαλιστικών χρεών ύψους 242 εκατομμυρίων ευρώ θα προχωρήσει ο e-EΦΚΑ έως το τέλος του τρέχοντος μηνός για πληττόμενους επιχειρηματίες, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr από αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Εργασίας.

Το “κούρεμα” αυτό θα γίνει μέσω του συμψηφισμού της κρατικής επιδότησης παγίων δαπανών και των χρεών των επιχειρηματιών οι οποίοι -βάσει ΚΑΔ- επλήγησαν από την πανδημία στο διάστημα μεταξύ Απριλίου – Δεκεμβρίου 2020.

Την “τρύπα” του e-ΕΦΚΑ από το “κούρεμα” των οφειλών της περιόδου αυτής θα την καλύψει το κράτος (με χρηματοδότηση 242 εκατ. ευρώ).

Έτσι, από τη μία μεριά θα ελαφρυνθούν οι πληττόμενοι επιχειρηματίες, ενώ από την άλλη, ο e-ΕΦΚΑ θα αυξήσει άμεσα έσοδα του από οφειλές προς αυτόν, μειώνοντας παράλληλα τα χρέη με τα οποία είναι φορτωμένος.

Μάλιστα, το ποσό αυτό θα έλθει “πάνω στην ώρα”, καθώς, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα έσοδα του e-ΕΦΚΑ από εισφορές μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, τον Σεπτέμβριο του 2021, έπεσαν κατά 160 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως τα 242 εκατ. ευρώ τα οποία θα δώσει το κράτος στον e-ΕΦΚΑ μέσω της εφαρμογής του μέτρου της επιδότησης των παγίων δαπανών των πληττόμενων, δεν είναι η μόνη κρατική χρηματοδοτική “ανάσα” την οποία έχουν λάβει τα ταμεία τελευταία.

Προ ολίγων ημερών, ο e- ΕΦΚΑ έλαβε το κονδύλι των 542 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των εισφορών των εργαζομένων που βγήκαν σε αναστολή από τις αρχές του 2021.

Αυτή ήταν η πρώτη σχετική δόση και θα ακολουθήσει και δεύτερη ύψους περίπου 250 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Capital.gr.

Έτσι συνολικά, ο e- ΕΦΚΑ αναμένεται να λάβει από το κράτος συνολικά το κονδύλι πάνω – κάτω των 800 εκατ. ευρώ για τις εισφορές όσων βγήκαν σε αναστολή (αντί για 1 δισ. ευρώ που είχε αρχικά προϋπολογιστεί).

Oι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο e-ΕΦΚΑ θα λάβει επιπλέον 160 εκατ. ευρώ για να καλύψει την “τρύπα” στον προϋπολογισμό του από τη μείωση των εισφορών των μισθωτών κατά 3 μονάδες, η οποία ισχύει από 1η Ιανουαρίου του 2021.

Με αυτά τα μέτρα, αναμένεται να “μαζευτεί” σημαντικά το έλλειμμα στον Κοινωνικό Προϋπολογισμό (e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ, κτλ) το οποίο, στο 9μηνο, έφτανε στο 1 δισ. ευρώ, έναντι επίσημης πρόβλεψης για όλο το έτος (2021) για πλεόνασμα 442 εκατ. ευρώ.

 

Πηγή: https://www.capital.gr/oikonomia/3590048/-kourema-eisforon-242-ekat-euro-entos-tou-mina-poious-afora

 

Total Economic

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Yποχρεωτικά πεδία επισημαίνονται με *

ΧάρτηςΠως θα μας βρείτε

Είμαστε παντού...Social links
Κάντε μας like και follow στα social media, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και εξελίξεις.
Total Economic SolutionsTES
Προσφέρουμε μια ποικιλία οικονομικών, λογιστικών και νομικών υπηρεσιών.
ΧάρτηςΠως θα μας βρείτε

Είμαστε παντού...Social links
Κάντε μας like και follow στα social media, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και εξελίξεις.

Total Economic Solution 2017-2020 | All Rights Reserved.

Total Economic Solution 2017-2020 | All Rights Reserved.