Ανακοινώνεται νέο Fuel Pass 2: Μεγαλύτερη επιδότηση σε περισσότερους δικαιούχους - TES - Total Economic Solutions

21 Ιουνίου, 20220

Ανάχωμα προκειμένου να σταματήσει η τρελή κούρσα της τιμής των καυσίμων, επιχειρεί να στήσει η κυβέρνηση ανακοινώνοντας το δεύτερο γύρο επιδότησης της τιμής της βενζίνης. Το Fuel Pass 2 αναμένεται ενισχυμένο σε σχέση με τον πρώτο γύρο, ενώ η νέα επιδότηση θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως και το τέλος Σεπτεμβρίου.

Το οικονομικό επιτελείο έχει ετοιμάσει ένα ενισχυμένο πακέτο μέτρων προκειμένου να αυξηθούν και τα χρήματα που θα κατευθυνθούν στους δικαιούχους, αλλά και ο αριθμός των πολιτών που θα επωφεληθούν από την επιδότηση.

Το πακέτο μέτρων, το οποίο στο βασικό του πλαίσιο θα ανακοινωθεί αρχικά από τον πρωθυπουργό στο Υπουργικό Συμβούλιο και αργότερα θα γίνει η εξειδίκευση των μέτρων από το οικονομικό επιτελείο , θα έχει στόχο να περιορίσει την εκρηκτική άνοδο των τιμών στην βενζίνη ώστε να μην επιβαρύνεται ο καθημερινός προϋπολογισμός των νοικοκυριών. Ωστόσο, πέρα από την ασύμμετρη επιβάρυνση που δέχονται τα νοικοκυριά, η εκτόξευση των τιμών βάζει υπό πίεση και τον τουρισμού, καθώς επιβαρύνεται το τουριστικό πακέτο που καλούνται να πληρώσουν οι επισκέπτες, αλλά και οι εκδρομείς από το εσωτερικό.

Νέο ενισχυμένο Fuel Pass

Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι με το αυξημένο κονδύλι που θα προσεγγίσει τα 500 εκατ ευρώ να ενισχυθεί μεγαλύτερος αριθμός καταναλωτών, ο οποίος αναμένεται να προσεγγίσει τα 3 εκατομμύρια. Ο στόχος του αυξημένου αριθμού δικαιούχων θα επιτευχθεί με την αύξηση των εισοδηματικών ορίων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το εισοδηματικό όριο για το οικογενειακό εισόδημα θα αυξηθεί στις 45.000 ευρώ (καθαρό εισόδημα), από 30.000 ευρώ που ήταν στο πρώτο πακέτο. Αντίστοιχα, θα αυξηθεί το ποσό της επιδότησης από τα 30 έως 50 ευρώ που ήταν το fuel pass 1, στα 40 έως 60, ενώ ακόμα ψηλότερα θα φτάσει η επιδοτηση σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών.

Η διαδικασία για την υποβολή των αιτήσεων θα είναι όμοια με τον πρώτο γύρο, με τα φυσικά πρόσωπα και ελεύθερους επαγγελματίες να υποβάλλουν αίτηση ενίσχυσης, ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ, κάνοντας χρήση του προσωπικού κωδικού πρόσβασης στο TAXISnet. Και σε αυτή τη φάση θα δίνεται η ευκαιρία άυλης κάρτας στο κινητό τηλέφωνο των καταναλωτών, αλλιώς η κατάθεση θα γίνεται απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου.

Βέβαιη θεωρείται και η παράταση της επιδότησης στην αντλία στο πετρέλαιο κίνησης. Μάλιστα τα επιπλέον δημοσιονομικά περιθώρια που δημιούργησε η καλύτερη του αναμενομένου πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο η επιδότηση να είναι ενισχυμένη σε σχέση με σήμερα.

 

Πηγή

 

 

Total Economic

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Yποχρεωτικά πεδία επισημαίνονται με *

ΧάρτηςΠως θα μας βρείτε

Είμαστε παντού...Social links
Κάντε μας like και follow στα social media, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και εξελίξεις.
Total Economic SolutionsTES
Προσφέρουμε μια ποικιλία οικονομικών, λογιστικών και νομικών υπηρεσιών.
ΧάρτηςΠως θα μας βρείτε

Είμαστε παντού...Social links
Κάντε μας like και follow στα social media, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και εξελίξεις.

Total Economic Solution 2017-2020 | All Rights Reserved.

Total Economic Solution 2017-2020 | All Rights Reserved.