Αισχροκέρδεια: "Φρένο" με τροπολογία της κυβέρνησης - Στα "μανταλάκια" όσοι παρανομούν - TES - Total Economic Solutions

19 Απριλίου, 20220

Αποφασισμένη να τερματίσει τα όποια φαινόμενα αισχροκέρδειας η κυβέρνηση έκανε πράξη τη δέσμευσή της και κατέθεσε τροπολογία προκειμένου να κόψει την όρεξη σε όσους επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν τις συγκυρίες προς ίδιον όφελος.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας υπό τον τίτλο “Εκσυγχρονισμός του θεσμικού Πλαισίου για δραστηριοποίηση των πλοίων αναψυχής και των τουριστικών ημερόπλοιων, ενίσχυση ανταγωνιστικότητας του κλάδου των επαγγελματικών πλοίων αναψυχής και άλλες διατάξεις”.

Σημειώνεται πως εδώ και αρκετό καιρό ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε προαναγγείλει την επίμαχη τροπολογία, στον απόηχο της επιβολής μεγάλου χρηματικού προστίμου σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ, για αισχροκέρδεια.

Η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων προβλέπει – μεταξύ άλλων – τα εξής:

-Τη δημοσιοποίηση επωνυμίας παραβατών από τους ελέγχους για αισχροκέρδεια

-Την επιβολή πλαφόν 3% στις αυξήσεις των επαγγελματικών μισθωμάτων και

-Την υιοθέτηση ενός νέου κανονιστικού πλαισίου που θα παρεμβαίνει έναντι του αθέμιτου κέρδους στα γεωργικά προϊόντα.

Πλαφόν 3% στα ενοίκια

Τροπολογία για την επιβολή πλαφόν 3% στις εμπαγγελματικές μισθώσεις από 1/1/2022 μέχρι 31/12/2022 πέρασε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής “Εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου για δραστηριοποίηση των πλοίων αναψυχής και των τουριστικών ημερόπλοιων, ενίσχυση ανταγωνιστικότητας του κλάδου των επαγγελματικών πλοίων αναψυχής και άλλες διατάξεις”.

Ειδικότερα όπως προβλέπεται: Για τις μισθώσεις ακινήτων επιτρέπεται, από 1/1/2Ο22 έως και 31/12/2022 η αναπροσαρμογή του μισθώματος που ανέρχεται στο 3% κατά ανώτατο όριο, του μισθώματος του έτους 2021. Αφορά αναπροσαρμογές μισθώματος που πραγματοποιούνται από 1.1.2022 και μέχρι έναρξη ισχύος του παρόντος.

Από το μέτρο εξαιρούνται:

α) Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (Α.Ε.Ε.Α.Π.)

β) εταιρείες, των οποίων η πλειοψηψία των ονομαστικών μετοχών, μεριδίων ή δικαιωμάτων ψήψου ανήκει, άμεσα έμμεσα, Οργανισμούς Εναλλακτικών Επενδύσεων (Ο.Ε.Ε.), τους οποίους διαχειρίζονται Διαχειριστές Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων (Δ.Ο.Ε.Ε.), που διέπονται από ν. 4209/2013 (Α’ 235) και την Οδηγία 2011/61/ΕΕ και η καταστατική έδρα των οποίων δεν βρίσκεται σε μη συνεργάσιμο στον  φορολογικό τομέα κράτος, όπως αυτό ορίζεται άρθρο 65 του ν. 4172/2013 (Α 167) περί Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, και σε τρίτη χώρα που χαρακτηρίζεται από Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως υψηλού κινδύνου νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ή χρηματοδότησης τρομοκρατίας.

γ) επιχείρηση εκμετάλλευσης εμπορικού Κέντρου, που διαθέτει, κατ’ ελάχιστο, συνολική επιφάνεια 15.000 τ.μ. σε ένα ή περισσότερα επίπεδα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, με την αξιολογούμενη ρύθμιση αντιμετωπίζεται το ζήτημα αναπροσαρμογής των μισθωμάτων για εμπορικές και επαγγελματικές μισθώσεις ε μία περίοδο οικονομικών αναταράξεων λόγω της γεωπολιτικής κρίσης της Ουκρανίας και των σημαντικών, έκτακτων και απρόβλεπτων συνεπειών της στο κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων.

 

Πηγή

 

Total Economic

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Yποχρεωτικά πεδία επισημαίνονται με *

ΧάρτηςΠως θα μας βρείτε

Είμαστε παντού...Social links
Κάντε μας like και follow στα social media, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και εξελίξεις.
Total Economic SolutionsTES
Προσφέρουμε μια ποικιλία οικονομικών, λογιστικών και νομικών υπηρεσιών.
ΧάρτηςΠως θα μας βρείτε

Είμαστε παντού...Social links
Κάντε μας like και follow στα social media, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και εξελίξεις.

Total Economic Solution 2017-2020 | All Rights Reserved.

Total Economic Solution 2017-2020 | All Rights Reserved.