Επίδομα θέρμανσης : Τις επόμενες ημέρες οι ανακοινώσεις – Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια - TES - Total Economic Solutions

19 Οκτωβρίου, 20200

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις για την καταβολή του επιδόματος, συνολικού ύψους 84 εκατ. Ευρώ, το οποίο θα διατεθεί σε όσους χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και φυσικό αέριο.

Το επίδομα θέρμανσης θα καταβληθεί στο σύνολό του αναδρομικά από φέτος, ενώ μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 θα ελεγχθούν τα δικαιολογητικά, καθώς και τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την χορήγησή του, τα οποία θα παραμείνουν αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι, ήτοι:

– Εισοδηματικά κριτήρια: Ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα  έως 12.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή χήρο/χήρα ή σε διάσταση και 20.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο ή τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης. Το όριο αυτό  προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Για τη μονογονεϊκή οικογένεια το εισόδημα ανέρχεται σε 22.000 ευρώ, και  προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο μετά το πρώτο.

– Ακίνητη Περιουσία: Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας να μην υπερβαίνει το ποσό των 130.000 ευρώ για τους άγαμους, τους υπόχρεους σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και το ποσό των 250.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Τέλος, το επίδομα, ανάλογα με την γεωγραφική ζώνη στην οποία ανήκει η οικία και τα εξαρτώμενα τέκνα, θα κυμανθεί από  64 έως και 350 ευρώ.

Δείτε περισσότερα εδώ: https://www.in.gr/2020/10/19/economy/epidoma-thermansis-tis-epomenes-imeres-oi-anakoinoseis-oi-dikaiouxoi-kai-ta-kritiria/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Yποχρεωτικά πεδία επισημαίνονται με *

ΧάρτηςΠως θα μας βρείτε

Είμαστε παντού...Social links
Κάντε μας like και follow στα social media, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και εξελίξεις.
Total Economic SolutionsTES
Προσφέρουμε μια ποικιλία οικονομικών, λογιστικών και νομικών υπηρεσιών.
ΧάρτηςΠως θα μας βρείτε

Είμαστε παντού...Social links
Κάντε μας like και follow στα social media, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και εξελίξεις.

Total Economic Solution 2017-2020 | All Rights Reserved.

Total Economic Solution 2017-2020 | All Rights Reserved.