Αυξήσεις Τιμών: Πώς μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα από τις ανατιμήσεις στο ράφι - TES - Total Economic Solutions

13 Μαρτίου, 20220

Δίχως φρένα μοιάζουν να «τρέχουν» οι αυξήσεις των τιμών στα περισσότερα είδη διατροφής το τελευταίο διάστημα, με τους καταναλωτές να δηλώνουν ανήμποροι να αντιδράσουν σε αυτό τo επιθετικό κύμα ακρίβειας που απειλεί να τινάξει στον αέρα τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών τους.

Οι φόβοι για περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης γίνονται ολοένα και πιο έντονοι στη σκιά του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία, υπό το φόβο ελλείψεων, ενώ πλέον για να γεμίσει το παραδοσιακό «καλάθι» της νοικοκυράς απαιτείται μια ολόκληρη περιουσία.

Κι όμως υπάρχουν τρόποι να προστατευθούν οι καταναλωτές από το μπαράζ ανατιμήσεων που σημειώνεται στην αγορά, χωρίς να στερηθούν τα απαραίτητα για τη διαβίωσή τους αγαθά.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Καταναλωτών, πάντοτε υπάρχουν λύσεις, ακόμη και στην πιο δύσκολη συγκυρία, για την προστασία του καταναλωτικού κοινού απέναντι στο «τσουνάμι» ακρίβειας που πλήττει τα βασικά είδη τροφίμων – και όχι μόνο.

Όταν πραγματοποιούν τα ψώνια τους, οι καταναλωτές πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση προκειμένου να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στα προϊόντα εκείνα που περιλαμβάνουν προσφορές και να τις εκμεταλλεύονται, προκειμένου να εξοικονομήσουν ένα μεγάλο μέρος του οικογενειακού τους προϋπολογισμού. Πάντα υπάρχουν προσφορές στα είδη τροφίμων και πάντα είναι καλοδεχούμενες, καθώς μπορούν να προσφέρουν σημαντική ελάφρυνση στο πορτοφόλι.

Πέραν των προσφορών, ένας πολύ καλός τρόπος εξοικονόμησης χρημάτων είναι και η προτίμηση προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, τα οποία – όπως έχει αποδειχθεί – πωλούνται έως και 50% φθηνότερα, χωρίς να στερούνται ποιότητας. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί το φρέσκο γάλα. Ένα λίτρο φρέσκο γάλα ιδιωτικής ετικέτας δεν ξεπερνάει σήμερα τα 85 λεπτά, όταν ένα επώνυμο προϊόν γνωστής εταιρείας πωλείται πάνω από 1,25 ευρώ το λίτρο.

Εξίσου σημαντική για τους καταναλωτές που πραγματοποιούν τα εβδομαδιαία ψώνια τους σε κάποιο κοντινό σούπερ μάρκετ ή σε ένα παντοπωλείο της γειτονιάς τους είναι ακόμη μια παράμετρος. Πάντα θα πρέπει να ελέγχουν την τιμή στο ράφι και την τιμή στο ταμείο και φυσικά να ενημερώνουν αμέσως τους αρμόδιους εάν υπάρχει διαφορά, επισημαίνοντας πως η απόφασή τους να αγοράσουν το εν λόγω προϊόν οφείλεται εν πολλοίς στην τιμή που αναγραφόταν στο ράφι.

Ανατιμήσεις που «ζαλίζουν»

Οι μικρές αυτές συμβουλές μπορούν να περιορίσουν έως έναν βαθμό τους «φουσκωμένους» οικογενειακούς λογαριασμούς, την ώρα που οι ανατιμήσεις κάνουν πάρτι. Την περασμένη Πέμπτη, οι ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ λίγο έλειψε να προκαλέσουν ίλιγγο, αφού ο πληθωρισμός για τον Φεβρουάριο σκαρφάλωσε στο 7,2%, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα 26 ετών.

Πηγή

 

Total Economic

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Yποχρεωτικά πεδία επισημαίνονται με *

ΧάρτηςΠως θα μας βρείτε

Είμαστε παντού...Social links
Κάντε μας like και follow στα social media, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και εξελίξεις.
Total Economic SolutionsTES
Προσφέρουμε μια ποικιλία οικονομικών, λογιστικών και νομικών υπηρεσιών.
ΧάρτηςΠως θα μας βρείτε

Είμαστε παντού...Social links
Κάντε μας like και follow στα social media, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και εξελίξεις.

Total Economic Solution 2017-2020 | All Rights Reserved.

Total Economic Solution 2017-2020 | All Rights Reserved.