Πότε πληρώνονται επιδόματα και συντάξεις - Ποιοι πάνε ταμείο - TES - Total Economic Solutions

3 Ιανουαρίου, 20210

Πηγή: Newsbomb

Μπαράζ πληρωμών τον Ιανουάριο- Πάνε ταμείο χιλιάδες δικαιούχοι επιδομάτων, συνταξιούχοι, άνεργοι και εργαζόμενοι.  

Επίδομα 534 Ευρώ και Δώρο Χριστουγέννων

Παράταση μέχρι και την Τρίτη 5 Ιανουαρίου έδωσε το υπουργείο Εργασίας στις δηλώσεις αναστολών του μηνός Δεκεμβρίου. Οι πληρωμές της ειδικής αποζημίωσης των 534 ευρώ θα γίνουν μαζί για εργαζόμενους κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων τον Ιανουάριο. Οι πληρωμές αναμένεται να πραγματοποιηθούν έως τις 12 Ιανουαρίου. Στις αρχές Ιανουαρίου του 2021 αναμένεται να καταβληθεί και ένα μέρος του Δώρου Χριστουγέννων από το κράτος (που αντιστοιχεί στο διάστημα από την 1η -31 Δεκεμβρίου του 2020). Η μέρα αναστολής υπολογίζεται στα 17,8 ευρώ.

Το αυστηρότερο lockdown που ανακοινώθηκε χθες από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα έως τις 11 Ιανουαρίου οδηγεί σε παράταση και των μέτρων στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων. Αναστολές και lockdown είναι πλέον σε πλήρη ευθυγράμμιση και το μέτρο θα συνεχίσει μέχρι και την λήξη της καραντίνας. Με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις της κυβέρνησης, το lockdown φτάνει έως τις 11/01/2021. Είναι λοιπόν σίγουρο πως και την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου θα παραμείνουν σίγουρα σε αναστολή οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που θα παραμείνουν κλειστές όλο αυτό το διάστημα.

Επίδομα ανεργίας

Για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Νοεμβρίου, η καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στον πρώτο μήνα της παράτασης ολοκληρώθηκε εντός του Δεκεμβρίου και η καταβολή του δεύτερου μήνα παράτασης θα ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου 2021.

Συντάξεις Φεβρουαρίου 2021

Από τις 22 Ιανουαρίου 2021 έως τις 28 του ίδιου μήνα αναμένεται να καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του Φεβρουαρίου 2021 στους συνταξιούχους.

Οι συνταξιούχοι μπορεί πάντως να δουν και νωρίτερα τα λεφτά στους τραπεζικούς λογαριασμούς εξαιτίας της μεγάλης χρονικής περιόδου που προκύπτει μεταξύ της πληρωμής των συντάξεων Ιανουαρίου 2020, οι οποίες καταβλήθηκαν νωρίτερα, λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και της καθορισμένης ημερομηνίας καταβολής των συντάξεων  του Φεβρουαρίου 2021.

Αναδρομικά κληρονόμων – Σε δύο κύματα η πληρωμή

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση, στις 10 με 15 Γενάρη θα γίνει η πρώτη πληρωμή στους δικαιούχους ενώ μετά τον Φλεβάρη η δεύτερη. Καθησυχαστικός εμφανίστηκε, ο κ. Βρούτσης για τα αναδρομικά των κληρονόμων τονίζοντας πως «μέσα στις πρώτες 15-20 μέρες του Γενάρη του 2021 θα κάνουμε μια μεγάλη εμβόλιμη πληρωμή. Η δεύτερη πληρωμή θα γίνει μετά τις 28 Φεβρουαρίου. Μέσα στις πρώτες ημέρες του Μαρτίου θα λάβουν τα χρήματα, υπάρχει χρόνος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Επίδομα παιδιού

Τέλος υπενθυμίζεται πως ανοιχτή είναι η πλατφόρμα Α21 για την υποβολή αίτησης επιδόματος παιδιού έτους 2021, με καταληκτική ημερομηνία τις 15 Ιανουαρίου 2021.

Διευκρινίζεται ότι η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη και για τους δικαιούχους του επιδόματος που δεν έχουν ακόμη υποβάλει αίτηση Α21 για το έτος 2020 και για όσους πολίτες ξεκίνησαν τη δημιουργία αίτησης Α21, αλλά δεν έκαναν οριστική υποβολή της.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού μπορούν να υποβάλουν την αίτηση Α21 (στο σύνδεσμο https://www.idika.gr/epidomapaidiou), μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2021.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Yποχρεωτικά πεδία επισημαίνονται με *

ΧάρτηςΠως θα μας βρείτε

Είμαστε παντού...Social links
Κάντε μας like και follow στα social media, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και εξελίξεις.
Total Economic SolutionsTES
Προσφέρουμε μια ποικιλία οικονομικών, λογιστικών και νομικών υπηρεσιών.
ΧάρτηςΠως θα μας βρείτε

Είμαστε παντού...Social links
Κάντε μας like και follow στα social media, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και εξελίξεις.

Total Economic Solution 2017-2020 | All Rights Reserved.

Total Economic Solution 2017-2020 | All Rights Reserved.