Παράλληλη ασφάλιση: ξεπαγώνουν χιλιάδες συντάξεις - TES - Total Economic Solutions

16 Ιουνίου, 20220

Τέλος στην έως και εξαετή αναμονή χιλιάδων συνταξιούχων με παράλληλη ασφάλιση ετοιμάζεται να δώσει ο e- ΕΦΚΑ από τον επόμενο μήνα.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Capital.gr από αρμόδια στελέχη του ασφαλιστικού υπερ-φορέα, τέλη του τρέχοντος μηνός θα είναι έτοιμο το λογισμικό με το οποίο θα υπολογιστούν κοντά στις 55.000 εκκρεμείς συντάξεις παράλληλης ασφάλισης.

Έτσι θα προσαυξηθούν, ανάλογα με τα έτη ασφάλισης και το εισόδημα του κάθε ασφαλισμένου, οι ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις που προέρχονται από το πρώτο ταμείο ασφάλισης.

Οι συγκεκριμένες προσαυξήσεις εκκρεμούν από το Μάιο του 2016, έτσι θα προκύψουν αναδρομικά για τους δικαιούχους τα οποία ξεπερνούν ακόμα και τα 6 χρόνια.

Η καταβολή των προσαυξήσεων μαζί με τα αναδρομικά αναμένεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να ξεκινήσει από τον ερχόμενο μήνα, τον Ιούλιο.

Ωστόσο, υπηρεσιακά στελέχη των ταμείων αναφέρουν στο Capital.gr πως οι προσαυξήσεις και τα αναδρομικά τους δεν θα δοθούν μόνο κατά σειρά προτεραιότητας, δηλαδή ξεκινώντας από τις αιτήσεις του Μαΐου 2016, του Ιουνίου 2016, του Ιουλίου 2016 κλπ.

Εκείνο το οποίο εξετάζεται να συμβεί είναι να τρέχουν παράλληλα, οι εκκαθαρίσεις των εκκρεμών αιτήσεων με κριτήριο την ”παλαιότητά” τους μαζί με τις εκκαθαρίσεις των πιο πρόσφατων και συγκεκριμένα, εκείνων των αιτήσεων οι οποίες θα κατατεθούν αφού εγκατασταθεί το κατάλληλο λογισμικό από τα τέλη του τρέχοντος μηνός.

Όπλο για την γρήγορη εκκαθάριση τόσο των παλαιότερων, όσο και των επερχόμενων αιτήσεων για παράλληλη σύνταξη θα είναι το νέο “καθεστώς” fast track έκδοσης γενικότερα των εκκρεμών συντάξεων.

Να σημειωθεί πάντως πως το “στοκ” των εκκρεμών αιτήσεων παράλληλης συνταξιοδότησης δεν συμπεριλαμβάνεται στο συνολικό “στοκ” των ληξιπρόθεσμων εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, καθώς το τελευταίο αφορά μόνο στις αιτήσεις προς ένα ταμείο ασφάλισης και σε περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης.

Το τελευταίο “στοκ” εκκρεμών αιτήσεων, βάσει της τελευταίας έκθεσης της Κομισιόν, πρέπει να εκμηδενισθεί έως το τέλος Αυγούστου του 2022, καθώς η κυβέρνηση έλαβε 2μηνη παράταση.

 

Πηγή

 

Total Economic

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Yποχρεωτικά πεδία επισημαίνονται με *

ΧάρτηςΠως θα μας βρείτε

Είμαστε παντού...Social links
Κάντε μας like και follow στα social media, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και εξελίξεις.
Total Economic SolutionsTES
Προσφέρουμε μια ποικιλία οικονομικών, λογιστικών και νομικών υπηρεσιών.
ΧάρτηςΠως θα μας βρείτε

Είμαστε παντού...Social links
Κάντε μας like και follow στα social media, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και εξελίξεις.

Total Economic Solution 2017-2020 | All Rights Reserved.

Total Economic Solution 2017-2020 | All Rights Reserved.