Ερωτηματικά για το χρόνο καταβολής των αναδρομικών στις κύριες συντάξεις - TES - Total Economic Solutions

18 Ιανουαρίου, 20210

Λόγω της κατάστασης του ΕΦΚΑ έχουν προκύψει ερωτηματικά για το πότε και πώς θα δοθούν τα αναδρομικά στις κύριες συντάξεις.

Σοβαρό λειτουργικό και ταμειακό πρόβλημα προκαλεί στον ΕΦΚΑ η πανδημία. Πιο συγκεκριμένα, εκφράζονται επιφυλάξεις για το πότε θα καταβληθούν τα αναδρομικά και οι αυξήσεις που προβλέπει ο νέος ασφαλιστικός νόμος σε όσους έχουν πάνω από 30 συντάξιμα έτη, καθώς και στους συνταξιούχους που συνεχίζουν να εργάζονται.

Σχετικά με την καταβολή των δύο πακέτων αναδρομικών ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης – έπειτα από πολλές αναβολές – είχε δεσμευτεί ότι τα αναδρομικά και οι αυξήσεις θα δοθούν το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου. Ωστόσο, ο νέος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης – παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δικαιούχων – δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί σχετικά με το ζήτημα.

Ένδειξη ανησυχίας για το τόσο σοβαρό ζήτημα της κρίσης στο υπερταμείο, στον ΕΦΚΑ, είναι ότι κατά τη συζήτηση την Παρασκευή (15/01) στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας – σχετικά με τις διεκδικήσεις των αναδρομικών σε κομμένα δώρα και επικουρικές – ο νομικός εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ αναφέρθηκε σε ταμειακές δυσκολίες που οφείλονται στις επιπτώσεις της πανδημίας και έκανε λόγο για κίνδυνο στη βιωσιμότητα του ΕΦΚΑ, που θα αναγκαστεί να ρευστοποιήσει τα περιουσιακά του στοιχεία.

Πηγή: in.gr

Total Economic

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Yποχρεωτικά πεδία επισημαίνονται με *

ΧάρτηςΠως θα μας βρείτε

Είμαστε παντού...Social links
Κάντε μας like και follow στα social media, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και εξελίξεις.
Total Economic SolutionsTES
Προσφέρουμε μια ποικιλία οικονομικών, λογιστικών και νομικών υπηρεσιών.
ΧάρτηςΠως θα μας βρείτε

Είμαστε παντού...Social links
Κάντε μας like και follow στα social media, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και εξελίξεις.

Total Economic Solution 2017-2020 | All Rights Reserved.

Total Economic Solution 2017-2020 | All Rights Reserved.