Εκταμίευση 350 εκατ. ευρώ για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων τον Μάρτιο – Plan Β’ για την ενεργειακή επάρκεια - TES - Total Economic Solutions

8 Μαρτίου, 20220

Στη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων και τον Μάρτιο για να μετριαστούν οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης προχωρά η κυβέρνηση.

Ο προγραμματισμός προβλέπει την εκταμίευση ποσού 350 εκατ. ευρώ από τα κρατικά ταμεία, ενώ ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί ότι η στήριξη θα συνεχιστεί όσο διαρκεί αυτό το “τσουνάμι” ακρίβειας στην ενέργεια, εξαντλώντας κάθε δημοσιονομικό περιθώριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας ενημέρωσε ήδη επίσημα τις εταιρείες προμήθειας ενέργειας ότι παρατείνεται και τον Μάρτιο η κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς που ίσχυσαν τον Φεβρουάριο.

Πλάνο για προμήθεια αερίου “ασφαλείας”

Παρότι προς στιγμήν δεν μοιάζει να είναι ορατός αυτός ο κίνδυνος, στο κυβερνητικό επιτελείο εξετάζει εναλλακτικό σχέδιο για την περίπτωση που ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν απαντήσει στις ευρωπαϊκές κυρώσεις με κλείσιμο της στρόφιγγας του φυσικού αερίου, και η Ελλάδα αναγκαστεί να παραγγείλει επιπλέον φορτία LNG για να καλύψει τις ανάγκες της.

Η πρόταση που βρίσκεται στο τραπέζι είναι οι συγκεκριμένες ποσότητες να χαρακτηριστούν αέριο ασφάλειας εφοδιασμού και εφόσον δεν χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν, το κόστος να το αναλάβει ένα Ταμείο που θα δημιουργήσει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).

“Πανευρωπαϊκή λύση…”

Η εκτίμηση που υπάρχει πάντως στην Αθήνα είναι ότι ακόμη και αν η Μόσχα σταματήσει τη ροή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, η Ελλάδα δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει την παραμικρή έλλειψη μέχρι και τα μέσα Μαρτίου.

Η ανησυχία αφορά προς το παρόν στις τιμές στις οποίες εκτινάσσεται το φυσικό αέριο και το ντόμινο των ανατιμήσεων που προκαλεί στην αγορά.

Απαιτείται πανευρωπαϊκή λύση σε αυτό το πανευρωπαϊκό πρόβλημα” επιμένει η κυβέρνηση και εμφανίζεται αισιόδοξη ότι στην Σύνοδο Κορυφής, στα τέλη Μαρτίου, θα βγει “λευκός καπνός” και η Ευρώπη θα προχωρήσει στην λήψη μέτρων για τη στήριξη των κρατών – μελών της.

Πηγή

Total Economic

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Yποχρεωτικά πεδία επισημαίνονται με *

ΧάρτηςΠως θα μας βρείτε

Είμαστε παντού...Social links
Κάντε μας like και follow στα social media, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και εξελίξεις.
Total Economic SolutionsTES
Προσφέρουμε μια ποικιλία οικονομικών, λογιστικών και νομικών υπηρεσιών.
ΧάρτηςΠως θα μας βρείτε

Είμαστε παντού...Social links
Κάντε μας like και follow στα social media, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και εξελίξεις.

Total Economic Solution 2017-2020 | All Rights Reserved.

Total Economic Solution 2017-2020 | All Rights Reserved.