Νοικοκυριά, επιχειρήσεις και επαγγελματίες - Ποιες οφειλές παγώνουν, ποιες πληρώνονται μέχρι τέλος Φεβρουαρίου - TES - Total Economic Solutions

11 Φεβρουαρίου, 20210

Το νέο lockdown στην Αττική, που ισχύει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, «παγώνει» οφειλές προς την εφορία!

Η σχετική απόφαση που έχει ληφθεί από το Υπουργείο Οικονομικών είναι να «παγώσουν» οι πληρωμές οφειλών του Φεβρουαρίου για όλους τους πληττόμενους, εφόσον το καινούργιο αυστηρό lockdown στερεί από την οικονομία πόρους και ταυτόχρονα περιορίζει το εισόδημα των φορολογουμένων.

Σύμφωνα, λοιπόν με τη συγκεκριμένη απόφαση, οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, και οι επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή θα έχουν τη δυνατότητα και για τον Φεβρουάριο, να μην πληρώσουν τη δόση ή τις δόσεις ρυθμίσεων τμηματικής εξόφλησης οφειλών οι οποίες κανονικά θα πρέπει να εξοφληθούν έως τις 26 Φεβρουαρίου.

Οι δόσεις των ρυθμίσεων του Φεβρουαρίου που θα «παγώσουν» πρόκειται να μετατεθούν για πληρωμή μετά το τέλος των υπολοίπων μηνιαίων δόσεων που έπονται.

Είναι σημαντικό να υπογραμμιστεί ότι δεν παρατείνονται και πρέπει να πληρωθούν στην ώρα τους και συγκεκριμένα μέχρι το τέλος του μήνα τα ακόλουθα: Η 8η δόση του φόρου εισοδήματος, η 6η δόση του ΕΝΦΙΑ, ο ΦΠΑ του Ιανουαρίου για τις επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά βιβλία, καθώς και τα τέλη κυκλοφορίας του 2021.

Όσοι δυσκολεύονται να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, μπορούν να τις ρυθμίσουν σε δόσεις, εκτός των τελών κυκλοφορίας.

Για αυτά υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις, για εκείνους που διαθέτουν πιστωτική κάρτα, αφού οι περισσότερες τράπεζες «τρέχουν» ανάλογα προγράμματα.

Αν πρόκειται για τακτικές οφειλές (ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, φόρος εισοδήματος) ή σε 48 μηνιαίες δόσεις για έκτακτες οφειλές (φόρος κληρονομιάς κ.α.), η πάγια ρύθμιση της εφορίας προβλέπει πληρωμή φόρων έως και 24 μηνιαίες δόσεις.

Στο υπουργείο Οικονομικών συζητούν το ενδεχόμενο για περισσότερες δόσεις ή άλλου τύπου διευκολύνσεις όσον αφορά στην εξόφληση των συσσωρευμένων χρεών της πανδημίας, αλλά μόνο για όσους πραγματικά έχουν πληγεί.

Οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν το επόμενο διάστημα, σε συνάρτηση με την εξέλιξη της πανδημία και τις δημοσιονομικές αντοχές.

Πηγή: in.gr

Total Economic

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Yποχρεωτικά πεδία επισημαίνονται με *

ΧάρτηςΠως θα μας βρείτε

Είμαστε παντού...Social links
Κάντε μας like και follow στα social media, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και εξελίξεις.
Total Economic SolutionsTES
Προσφέρουμε μια ποικιλία οικονομικών, λογιστικών και νομικών υπηρεσιών.
ΧάρτηςΠως θα μας βρείτε

Είμαστε παντού...Social links
Κάντε μας like και follow στα social media, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και εξελίξεις.

Total Economic Solution 2017-2020 | All Rights Reserved.

Total Economic Solution 2017-2020 | All Rights Reserved.