Αύριο Τρίτη 19/01 κλείνει η πλατφόρμα για την επιστρεπτέα προκαταβολή - TES - Total Economic Solutions

18 Ιανουαρίου, 20210

Το ενδιαφέρον από επιχειρήσεις και επαγγελματίες για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5 έσπασε κάθε ρεκόρ αιτήσεων, με τις συμμετοχές να ξεπερνούν ήδη τις 650.000 και να κινούνται αυξητικά πλέον προς τις 700.000.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) κλείνει οριστικά αύριο, Τρίτη.

Στατιστικά, οι συμμετοχές είναι σχεδόν 70% περισσότερες από τις περίπου 400.000-410.000 που ανέμεναν στο υπουργείο Οικονομικών.

Η επιστρεπτέα προκαταβολή

Μαραθώνιος ξεκινάει στο υπουργείο Οικονομικών για την έκδοση της υπουργικής απόφασης με την οποία θα καθορίζεται ο αλγόριθμος με τον οποίο θα υπολογιστεί το ποσό που θα λάβει κάθε επαγγελματίας και επιχείρηση.

Πιο αναλυτικά, ο αλγόριθμος θα ενσωματώνει τα ποσά που έλαβαν οι δικαιούχοι με τον τέταρτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής. Επιπλέον, σε κάθε περίπτωση, το ελάχιστο όριο ανέρχεται στα 1.000 ευρώ.

Μέχρι και τις αρχές του Φεβρουαρίου θα μοιραστούν φθηνά κρατικά δάνεια που θα ανέρχονται στο συνολικό ύψος του 1,5 δις. ευρώ.

Το 50% των ποσών που θα λάβουν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες θα είναι “δώρο” με τον όρο όμως ότι θα διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων μέχρι το τέλος του Ιουνίου 2021.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη δώσει εντολή στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ να προχωρήσουν σε διασταυρώσεις στοιχείων σχετικά με την ειλικρίνεια των δηλώσεων που υποβάλλουν εταιρείες και επαγγελματίες, στοχεύοντας έτσι να εντοπισθούν περιπτώσεις επιτήδειων οι οποίοι εμφανίζουν πλασματική οικονομική εικόνα.

Σύμφωνα με επισημάνσεις των αρμόδιων πηγών από τους μέχρι στιγμής ελέγχους στην επιστρεπτέα προκαταβολή 4 έχουν εντοπιστεί εκατοντάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που αλλοίωσαν τα στοιχεία σχετικά με το τζίρο και το προσωπικό τους, που αποτελούν τα βασικά κριτήρια για το ύψος των ενισχύσεων.

Αξίζει να τονιστεί ότι από την προσεχή Τετάρτη και αφού κλείσει η διαδικασία των αιτήσεων, ξεκινάει η φάση υπολογισμού της επιδότησης.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη προαναγγείλει ότι -όπως και στην Επιστρεπτέα 4 πριν 1,5 μήνα- κανείς δεν θα λάβει ολιγότερα από 1.000 ευρώ και το 50% θα είναι «μη επιστρεπτέα» επιδότηση.

Πηγή: in.gr

Total Economic

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Yποχρεωτικά πεδία επισημαίνονται με *

ΧάρτηςΠως θα μας βρείτε

Είμαστε παντού...Social links
Κάντε μας like και follow στα social media, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και εξελίξεις.
Total Economic SolutionsTES
Προσφέρουμε μια ποικιλία οικονομικών, λογιστικών και νομικών υπηρεσιών.
ΧάρτηςΠως θα μας βρείτε

Είμαστε παντού...Social links
Κάντε μας like και follow στα social media, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και εξελίξεις.

Total Economic Solution 2017-2020 | All Rights Reserved.

Total Economic Solution 2017-2020 | All Rights Reserved.