Επίδομα Βενζίνης: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα στο gov.gr για το επίδομα στα καύσιμα, η διαδικασία - TES - Total Economic Solutions

18 Μαρτίου, 20220

Η πλατφόρμα, για το επίδομα βενζίνης, στην οποία οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους αναμένεται να ανοίξει το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου. Οι δικαιούχοι θα επιλέγονται με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

Συγκεκριμένα δικαιούχοι είναι όσοι είναι ιδιοκτήτες αυτοκινήτου με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ. Σε περιπτώσεις που σε μια οικογένεια υπάρχουν δύο αυτοκίνητα τότε δικαιούχοι είναι και οι δύο οδηγοί εφόσον το ένα αυτοκίνητο είναι στο όνομα του ενός συζύγου και το άλλο στο όνομα του άλλου συζύγου.

Ωστόσο, κάθε αυτοκίνητο θα δηλώνεται στην ειδική πλατφόρμα αποκλειστικά από τον ιδιοκτήτη του. Προϋπόθεση για να πιστωθεί το ποσό στους δικαιούχους είναι το όχημα να μην έχει καταθέσει και να είναι ασφαλισμένο.

Η υπόλοιπη διαδικασία θα γίνει στα πρότυπα του freedom pass, δηλαδή μετά την δήλωση του οχήματος στην ειδική πλατφόρμα που θα ανοίξει στο gov.gr οι ιδιοκτήτες θα λαμβάνουν ηλεκτρονικά μια κάρτα στην οποία θα έχει πιστωθεί το ποσό που τους αναλογεί. Αντίστοιχα, για όσους δεν έχουν «έξυπνο κινητό» το ποσό θα καταβληθεί στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων.

Στη συνέχεια οι δικαιούχοι θα μπορούν σε οποιοδήποτε βενζινάδικο να προμηθευτούν οποιοδήποτε καύσιμο επιθυμεί. Οποιαδήποτε και να είναι η τιμή του καυσίμου που θα προμηθευτεί ο οδηγός, η τελική τιμή που θα πληρώσει θα είναι φθηνότερη κατά 22 λεπτά το λίτρο και κατά 27 λεπτά το λίτρο στα νησιά και θα αφορά έως 60 λίτρα το μήνα για τους μήνες Απρίλιος έως και Ιούνιος.

Για ιδιοκτήτες μοτοσικλετών η αντίστοιχη επιδότηση ανέρχεται σε 30 ευρώ σε ηπειρωτική και 35 ευρώ σε νησιωτική περιοχή. Μετά την πίστωση του ποσού οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και μια φορά εάν το επιθυμεί.

Διπλή θα είναι η επιδότηση για τον Απρίλιο στους ιδιοκτήτες με κινητήρα diesel. Η μείωση θα είναι 15 λεπτά το λίτρο και θα γίνει απευθείας στο βενζινάδικο, ενώ θα είναι και δικαιούχοι και της επιδότησης 22 ή 27 λεπτά με την ηλεκτρονική κάρτα μέσω της ειδικής πλατφόρμας.

Στόχος του μέτρου για την μείωση της τιμής του diesel είναι η επιπλέον μείωση της τιμής να περάσει στην τιμή των προϊόντων, καθώς η αύξηση του πετρελαίου κίνησης επιβαρύνει το εφοδιαστικό κόστος.

Επιπλέον για τον Απρίλιο θα δοθεί αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 200 ευρώ σε 28.600 εκμεταλλευτές και οδηγούς ταξί ώστε να καλυφθεί το αυξημένο κόστος καυσίμου των μηνών Μαρτίου και Απριλίου.

Πηγή

 

Total Economic

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Yποχρεωτικά πεδία επισημαίνονται με *

ΧάρτηςΠως θα μας βρείτε

Είμαστε παντού...Social links
Κάντε μας like και follow στα social media, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και εξελίξεις.
Total Economic SolutionsTES
Προσφέρουμε μια ποικιλία οικονομικών, λογιστικών και νομικών υπηρεσιών.
ΧάρτηςΠως θα μας βρείτε

Είμαστε παντού...Social links
Κάντε μας like και follow στα social media, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και εξελίξεις.

Total Economic Solution 2017-2020 | All Rights Reserved.

Total Economic Solution 2017-2020 | All Rights Reserved.